Xenon knippert bij inschakelen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
One
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/3
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
857
Gepost: 26-09-2017 14:30Dit is de oplossing
Professional

WilcoPols

Monteur
Autobedrijf Pols
Universeel

Lid sinds: 24-06-2016
1 bijdragen

Het probleem is al opgelost maar gezien dit een lange zoektocht kan worden en achteraf erg simpel is wilde ik hem toch delen.

Deze mini kwam binnen met de klacht dat de xenon verlichting blijft knipperen, klant liet het zien en inderdaad het knippert. Lampjes gecontroleerd en deze zagen er erg zwart uit, inwendig. Lampjes vervangen en getest, alles goed en klant weer op pad.

Na een paar dagen komt de klant terug dat de verlichting nog knippert. Verdere diagnose naar het knipperen, de volgende dingen vielen op:

-Als de auto gewoon op contact staat start de Xenon zonder knipperen op

-Als de motor stationair loopt start de Xenon knipperend op, maar als er dan een verbruiker wordt ingeschakeld stopt het knipperen en start de verlichting goed op. Dus het vermoeden van een te hoge laadspanning, maar deze bleek 14.3V te zijn dus niet te hoog.

-Als motor loopt en bijv. de achteruit verwarming bij het inschakelen van de Xenon al aan staat is er ook geen probleem

Toen na even alles op een rij gezet te hebben de Accu maar eens getest om bij het begin te beginnen, deze bleek zwak te zijn. Accu vervangen en de verlichting start op zonder problemen. Vreemd genoeg starte de auto zelf gewoon prima, zelfs na vele malen in de werkplaats zonder goede mogelijkheid tot bijladen.

Zoals reeds beschreven de storing is al op gelost en is dit puur ter informatie.

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door WilcoPols op 26-09-2017 15:34
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren