gloeit niet voor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Almera
Type
TYPE N15
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
3320
Gepost: 10-05-2008 12:38
Professional

adnan

Lid sinds: 09-05-2008
5 bijdragen

Hallo allemaal,

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een almera uit 1996, 2.0 diesel met 250.000km op de teller. Na enkele dagen verscheen er op mijn dashboard knipperende lampjes die kort aan ginegn en daarna snel weer uit. Auto aan de kant gezet en daarna weer proberen te starten dit lukte echter niet en ik hoorde het tikken van een relais, dat ging heel snel en hield na enkele seconde ermee op. ANWB gebeld en die constateerde dat er een 55 amper accu in de auto zat ipv een 95 amper accu. Deze vervangen door een 95 amper accu. Auto was nog warm dus starte meteen. Alleen het voorgloei lampje deed het niet. De volgende dag weer dezelfde probleem, koude motor maar gloeide niet voor, het starten ging dus moeizaam en er kwam een wolk rook uit de uitlaat, simpelweg omdat deze niet voorgloeide, denk ik.......

Nu ben ik erachter gekomen dat als ik de plus pool van de accu afhaal en weer plaats dan hoor ik de voorgloei relais 1 maal tikken en bij het willen starten verschijnt op het dashboard het voorgloei lampje en kan ik zonder problemen starten. Dit kan ik echter maar een keer, dus het is voor mij iedere ochtend even motorkap open en de pluspool loshalen en weer plaatsen zodat ik makkelijk kan starten. Wie o wie weet waar dit aan kan liggen. De voorgloei relais is in orde, is nagekeken.

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken