Vreemd krukassensor probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Almera
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
40
Bekeken
9006
Gepost: 11-10-2010 11:33
Professional

Universal

Lid sinds: 12-03-2008
40 bijdragen

Deze Nissan kwam binnen met een gebroken klep, oorzaak onbekend, klep vervangen, motor loopt weer, maar pakt niet echt mooi op, foutcodes uitgelezen, 335 krukassensor probleem.

Op aanraden van de dealer nieuwe krukas- en nokkenassensor geplaatst (modificatie zeiden ze), probleem hetzelfde, code komt direct na het starten terug,

Geprobeerd of de motor wil lopen zonder nokkenassensor, nee, maar nu wil de motor helemaal niet meer lopen en blijft ook het toerental op nul bij starten. Ook nadat de nokkenassensor weer is aangesloten.

Nokkenassignaal gecontroleerd, prima, krukassensor voeding gecontroleerd, prima, signaal draad blijft echter 14 volt ook als de krukas rond gaat. Sensor losgehaald, magneet er voor langs halen geeft een signaal. Het is even proberen maar dan komt er wel een puls, sensor teruggeplaatst geen enkel signaal.

Carter pan verwijderd, het impuls wiel is goed te zien, niet beschadigd en draait netjes mee met de krukas.

Het raadsel is nu compleet, wie weet nog een oplossing voor deze auto?

 

Uitgelezen met

Snap-on

Foutcodes

335

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken