Nissan Cabstar loopt slecht, rookt, houdt in, foutcode p1337 (bdp sensor)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Cabstar
Type
Cabstar
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Diesel
Reacties
42
Bekeken
6556
Gepost: 12-11-2012 12:08
Professional

roozing

bedrijfsleider/monteur/ etc
roozing auto's aanhangers
Universeel

Lid sinds: 12-11-2012
11 bijdragen

Goeiedag leden van het AMT,

 

Ik heb een probleem met mijn Nissan Cabstar uit 2005

bij aankoop had de wagen lange tijd stilgestaan en na lang starten kwam er uiteindelijk leven in. als deze warm was, geen enkel probleem. sloeg direct aan. na enige dagen weer hetzelfde probleem, lang starten (zeker een volle minuut) en dan pas aanslaan.

nadat de wagen een paar keer lekker warm is geweest begon het beter te worden en starte deze vlotter. we zijn er mee naar zuid frankrijk geweest en in de bergen, in de afdaling met weinig gas begon de wagen enorm te roken.   Naderhand kwam er meer gang in. (auto is op korte stukken gebruikt en zal erg lui zijn geworden.) 

De auto mist zijn vermogen en komt niet op gang, stottert zo nu en dan tijdens het optrekken en rookt dan ook weer.

onderdelen die vervangen zijn:
brandstofpomp, brandstoffilter, verstuivers zijn getest en OK, leidingen schoongemaakt, massapunten op de auto,motor,dynamo etc schoongemaakt, weerstand over kabels gemeten en OK, met consult-II geeft ie constant code P1337 (Cam Pos Sensor)(na het wissen komt deze na 2 seconden weer terug, als motor gestart is) BDP sensor vervangen,Bedrading tussen BDP en computer gemeten OK, luchtmassameter vervangen, temperatuursensors vervangen, draden richting computer en stekkers op weerstand gemeten en OK, vliegwiel gecontroleerd, motor staat op tijd (3x gecontroleerd), intercooler en slangen van de turbo zijn OK

 

Iemand die iets meer weet? wij zijn ten einde raad.

We zijn in het bezit van de schema's en handboeken van de Nissan Dealer

 

MVG Peter Roozing

 

Uitgelezen met

CONSULT-II

Foutcodes

P1337

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken