Toerental hoger afstellen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE K11E
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
4059
Gepost: 03-06-2010 15:04
Professional

amtalg

Lid sinds: 02-06-2010
5 bijdragen

We hebben een Nissan Micra 1.3 GL uit April 1998 ter reparatie.

De auto blijkt stationair normaal te draaien. Alles nagelopen, alles klopt en geen problemen.

Klachtomschrijving klant (misschien luxeprobleem) is dat bij het koppelen iets gas moet worden gegeven anders dan bij andere auto's waar je bijvoorbeeld bij het stoplicht staat en wilt optrekken, je eerst de koppeling laat opkomen en wanneer de auto een beetje gaat rollen, gas bijgeeft.

De klant moet dus steeds voordat de wagen gaat rollen reeds gas geven zodat de auto niet afslaat bij het op laten komen van het koppelingspedaal met als gevolg dat daarmee de frictieplaten extra worden belast (slijtage)

De auto is verder helemaal in orde en zeer goed onderhouden. Het is bekend dat bij deze auto het toerental elektronisch wordt geregeld en daarom niet hoger of lager afgesteld kan worden zoals vroeger met een schroefje.

Natuurlijk kan er bij de carburateur met een inbussleutel het stelschroef gedraaid worden maar met vergeefse resultaat en ook eigenlijk niet de manier. Het is mij dan ook niet helemaal duidelijk, hoe het toerental, bijvoorbeeld 100 toeren hoger te zetten zodat het ongemak bij de klant opgelost is.

Misschien weet iemand een omweg om het toch voor elkaar te krijgen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken