auto gaat rond start niet, hogedruk pomp doet niks

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
NV300
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
224
Gepost: 31-05-2023 17:34
Professional

PerryZetsen


Autobedrijf Zetsen
Anders/Overig

Lid sinds: 16-04-2021
6 bijdragen

hallo,

na 2 weken op vakantie te zijn geweest wil de bus bij thuiskomst nietmeer starten. auto overgestart maar zonder succes. voorzichtig beetje starthulp ingespoten maar ook daarop wil de auto niet starten.

dag verder, accu opgeladen auto start weer normaal. week lang goed gegaan

week later start de auto weer niet. accu gemeten en gaf oke low aan. deze voor de zekerheid vervangen en het was weer even goed.

3 dagen later auto start smorgens weer niet. uitgelezen fout op egr flow (zit er al langer in). live data bekeken deze gaf een raildruk van slechts 6tot 8 bar met uitschieter tot 23 bar.

opvoerpomp in tank gecontroleerd tot na de filter, deze functioneerd goed maar neemt heel licht ijzer slijpsel mee. nou heb ik de hogedrukleiding los van de pomp maar daar komt tijdens starten helemaal GEEN diesel uit, ook niet wat de opvoerpomp er heen pompt want dit duwt die via de retour terug.

Nou is mijn vraag zou de startblokkering dit probleem kunnnen veroorzaken? of houd deze de injectoren dicht en doet verder niks met de rail? vind het raar dat er helemaal niks uit de hogedruk aansluiting komt. is er nog een andere manier om de pomp te testen / uit te sluiten? 

vorige keer met uitlezen stond er een startblokerings fout in. nou is die fout niet terug gekomen

Gemeten

brandstof tot aan hogedruk pomp, vanaf daar gaat hij retour naar de tank dmv livedata krukas en nokkenas signal bekeken

Uitgelezen met

autel maxisys

Foutcodes

b1401 PAST oil level sensor circuit 1.DEF p049a:F egr flow

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken