Slaat soms niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Primera
Type
TYPE P12
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/2
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
5132
Gepost: 03-02-2014 13:05
Professional

schalk

Lid sinds: 03-01-2008
65 bijdragen

 Hallo,

Ik heb hier een probleem met de auto van mijn zoon. Sinds gisteren slaat de auto bij de startpoging soms niet aan. Het waarschuwingslampje met het sleuteltje ging aan, zodat de eerste reactie is : transponder/startblokkering werkt niet. Echter, de startmotor draaide wel goed rond. Voor zover ik weet sluit het NATS van Nissan ook de startmotor af. Ook met de reservesleutel hetzelfde probleem. Eerste conclusie was dus de ontvanger of de NATS-unit. Vandaag veranderde het probleem. Bij meerdere startpogingen viel de hele kerstboomverlichting van het dashboard uit en draaide ook de startmotor niet meer rond. Na enige pogingen starte hij weer normaal. Als de motor aanslaat werkt alles naar behoren. De dealer geraadpleegd met als niet opwekkend antwoord " dat kan van alles zijn, we hebben hier een auto waar we al een maand naar de oorzaak aan het zoeken zijn". Auto uitgelezen geeft fabriekscode aan $14, in het geheugen stond P1614 DTCFRZF hetgeen verwijst naar miscommunicatie met de transponder.

Ik ben zelf nog van de generatie contactpuntjes. Iemand van de diagnose specialisten bekend met dit verschijnsel of bruikbare tips hoe verder te zoeken?

In het verleden ooit een dealer bezocht ( in mijn functie als technisch schadeexpert ) alwaar een Nissan stond met aanslaan problemen die na dagen zoeken werden herleid tot een slecht werkende portierschakelaar. Met een geopend achterportier werd eveneens het starten geblokkeerd. De binnenverlichting ging echter wel gewoon uit. Ik weet niet of deze primera dezelfde of vergelijkbare verrassingen in petto heeft.

 

 

 

Gemeten

2e sleutel geprobeerd, zelfde resultaat. Accu getest, is in orde.

Uitgelezen met

Autech

Foutcodes

P1614

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken