Kachelmotor draait niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Qashqai
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/12
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
1874
Gepost: 25-01-2018 07:44
Professional

LuukZon


Anders/Overig

Lid sinds: 06-07-2017
8 bijdragen

Beste allemaal,

Ik heb een Nissan Qashqai staan waar de kachelmotor niet van draait.
Ongeveer 6 maanden terug heb ik dezelfde auto met het zelfde probleem gehad. 
Er was toen wel spanning aanwezig op de stekker van de kachelmotor en daarom besloten deze toen te vervangen, hierna draaide deze weer.

Sinds vorige week is de auto weer terug, met dezelfde klacht. Wederom begonnen met controle van alle componenten, dit maal is er geen spanning op de stekker naar de kachelmotor.

Het enige component wat ik verdacht , was de kachelweerstand. Ik heb een vervangende kachelweestand van een Nissan Juke (sloop) geplaatst. Hierna draaide de kachelmotor weer, alles werkte naar behoren.

Na wat andere motorische werkzaamheden een proefrit gemaakt, de kachelmotor deed het weer niet.

Terug in de werkplaats weer alles uitgebouwd om de weerstand te kunnen bereiken, ik heb de stekker van de weerstand overbrugd met een gezekerde kabel, de kachelmotor blaast dan voluit.

Heeft iemand tips? 
Ik zit er aan te denken om een nieuwe originele weerstand te plaatsen specifiek voor de Qashqai, maar wil niet dat deze ook defect raakt als het probleem mogelijk ergens anders ligt. 

 

Gemeten

- Kachelmotor uitgebouw en op losse voeding aangesloten (OK) - Relais gedemonteerd, spanning gemeten op aansluiting (OK) - Relais aangesloten op aparte voeding (OK) - Zekeringen doorgemeten (OK)

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.