Verlichting dashboard knoppen blijft aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Antara
Type
Antara
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/6
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
415
Gepost: 09-02-2017 14:49
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
251 bijdragen

Goede middag, nog een probleempje waar ik niet zo snel een oplossing voor kan vinden. 

Het betreft een Opel Antara die al twee (of meer) keer bezoek heeft gehad van waarschijnlijk een rat die de bedrading en de vorige keer ook de gordels heeft doorgeknaagd. De laatste keer was de bedrading helemaal door, en was ook de accu van de auto leeg gelopen. Na de accu te hebben geladen en gekeken te hebben waarom de verlichting R.A. niet meer werkte (de bedrading dus doorgebeten) dat hersteld en de auto aan de klant terug gegeven. Die kwam de volgende dag terug met de melding dat de info display bleef branden, en dat bleek inderdaad het geval te zijn. Na wat zoekwerk en onder andere de zekering te hebben verwijderd en de display opnieuw te hebben geconfigureerd ging die weer uit als de sleutel uit het contact ging, alleen de verlichting van de schakelaars op de middenconsole (met name de alarmschakelaar) en de verlichting van de lichtschakelaar blijven aan.

Nog geprobeerd om een harde reset te doen (accu polen eraf) maar ook dat mag niet baten. Volgens het schema zou de spanning van die verlichting uit de BCM (Body Controle Module) moeten komen, ik kan tenminste nergens anders een voeding vinden (trouwens ook alle zekeringen er al uit gehad, licht blijft aan). Iemand anders nog een idee of dit al eens mee gemaakt? Ik ben bang dat de BCM een opdonder heeft gehad door sluiting door het doorknagen.

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.