P0129 permanente foutcode op de gasklep

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-G
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
343
Gepost: 10-08-2018 22:34
Professional

janwillem1985

Diagnosetechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 12-12-2016
62 bijdragen

Goede avond,

heb een astra in de werkplaats staan met in eerste instantie een fout op injector 3(p0203) bij een warme motor. Als je de ecu dan koelde met lucht dan kon je hem resetten waarna hij weer even code vrij was. Ecu met sleutel en sleutelring opgestuurd naar een bekende reparateur. Die hebben de klacht waargenomen en de ecu gerepareerd. Heb de ecu gemonteerd maar tijdens warmlopen kwamen er twee foutcodes op. (krukas sensor en gasklepsensor p0120).

In overleg de ecu terug gestuurd voor controle en testen. Ecu is niets mee. Alles weer gemonteerd , weerstand van krukas sensor was oke maar het signaal niet. Heb een andere gemonteerd en die foutcode blijft nu weg. De gasklep fout is niet te wissen. Heb er een andere gasklep bij naast gehangen, probleem blijft. Op pen 5 vollast schakelaar, gemeten is in orde. pen 1 is 4,2 volt sensor 1 is ook in orde. pen 2 5 volt voeding ook in orde. pen 3 meet ik 8 volt. dat is sensor 2 die is te hoog. belast gemeten, de kabel van pen 3 gecontroleerd van ecu tot aan de gasklep. ook als stekker los genomen is heb ik nog 8 volt op pen 3.

Dit is dan toch een fout in de ecu? of heeft iemand een ander idee?

alvast bedankt voor alle reacties

Gemeten

kabelboom doorgemeten en de componenten

Uitgelezen met

bosch en hella guttmann

Foutcodes

p0120

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.