Werking stationair regeling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-G
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/9
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
3550
Gepost: 10-09-2015 17:52
Topmonteur

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
249 bijdragen

Goede avond allemaal,

ik heb hier een Opel Astra-G staan die regelmatig niet goed stationair loopt (te hard). Op het moment dat dit optreed geeft de tester (Opel TechII) ook aan dat de stationair regeling open blijft staan, dus niet werkt. Hij geeft hier meestal geen foutcode op, wat je wel verwacht. Nu weet ik dat het regelmatig voor komt dat de motor ECU hier de boosdoener van is, dus nadat ik gecontroleerd had op valse lucht en een vastzittende stationair regelaar, wat allebei niet het geval was, de ECU opgestuurd naar AC-tronics. Zij hebben mij nu gemeld dat de ECU bij hen niet in de fout gaat, dus ik krijg hem weer terug.

Wat ik nu eigenlijk wil weten, en nergens kan vinden, is waar de stationair regeling verder door wordt aangestuurd, dus waarom hij open blijft staan. Ik ga er vanuit dat er een bepaald toerental moet zijn en een gasklep waarde, maar weet iemand of er nog andere parameters zijn die ik zou kunnen controleren? We hebben al een hele tijd problemen met deze auto, en we hebben al een andere inspuit-unit, MAP sensor geprobeerd, brandstof druk gecontroleerd, maar dat heeft geen verandering gebracht.

Hopelijk weet een van jullie nog iets wat we kunnen controleren,

met vriendelijke groeten, Nico van der Laan.

Gemeten

Inspuit-unit, gasklep regelaar, valse lucht

Uitgelezen met

Opel Tech II

Foutcodes

geen op het moment

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.