elektrische ruiten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
590
Gepost: 05-02-2018 12:14
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
161 bijdragen

We hebben hier een wagen binnen met volgend probleem af en toe gaat het raam bij sluiten van wagen en een tijdje naar beneden en kan niet meer naar boven gedaan worden.

In het begin hebben we het ruitenmechanisme met motor vervangen(hij had warm en bij verwijderen van stekker motor en terug plaatsen ging alles terug) maar na een tijd kwam het probleem terug dan schakelaars voor bediening vervangen ook geen resultaat .

Nu gaat de ruit naar beneden met iedere keer dat we op de knop duwen gaat de ruit een paar centimeter naar beneden en na een paar keer stopt hij en doet hij niets meer en moet men het contact een tijd afleggen en dan doet hij het terug.

Wat ook bizar is wanneer de motor draaid kan de ruit niet bediend worden enkel rechter ruit(die werkt ook normaal).

Nu we hebben de bedrading gecontroleerd op kabelbreuk daar is geen draadbreuk als ook meting op bedrading aan motor , we hebben spanning aan motor als ook spanning op de 2 kleine draadjes wanneer we de schakelaar bedienen.. het 3de kleine draadje is waarschijnlijk een stuurdraadje .

Omdat de klant vertelde dat hij er eens op gelet heeft en dat de ruit naar beneden ging wanneer de interieur verlichting uitging na het sluiten dachten we dat het draadje komende is van de bodycontrolmodule hebben we eens geprobeerd met module te verwijderen maar de ruit blijft rechts normaal gaan en links in schokken .

Nu is men vraag heeft er iemand al zoiets tegen gekomen en heeft er iemand een schema zodat ik kan zien van waar die draad komt.

 

M.V.G.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.