inhouden/stotteren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-C
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
3705
Gepost: 19-08-2014 15:49
Professional

danny199


Universeel

Lid sinds: 07-08-2014
2 bijdragen

Hallo, 5 weken geleden komt een klant met het probleem dat het motorlampje brand.

Probleem hiervan was een gebarsten uitlaatcollector en is samen met de katalysator nu ook vervangen. (lampje heeft dan ook 3 weken niet meer gebrand)

Nu vorige week komt de klant terug binnen met probleem dat de motor inhoud bij een constante snelheid aan ongeveer 3000 tr/min en een hoog verbruik. Lambdasensor voor de katalysator gaf hierbij een foutmelding en is vervangen door een originele nieuwe sensor. (ook de leerwaarden gereset)

Nu komt de klant terug binnen met hetzelfde probleem. Na controle van de uitlaatgassen hebben we gezien dat het mengsel veel te rijk staat. LMM is origineel vervangen, gasklephuis is gereinigd en opnieuw leerwaarden gereset, volledige kabelboom is gedemonteerd en gereinigd, bobine gewisseld met andere wagen met zelfde motor, nieuwe bougie's, egr klep vervangen, distributie is gecontroleerd, compressie was in orde, uitlaat gedemonteerd (eventuele verstopping controleren), wervelkleppen zitten mooi los benzinedruk gemeten (was mooi constant), massa van de stuurdoos gereinigd.

Op dit moment weten we natuurlijk ook niet goed meer waar zoeken. Iemand ervaring met deze auto's?

Alvast bedankt!!

 

Gemeten

lambdasensor, LMM, EGR, bobine

Uitgelezen met

originele computer, guttman, KTS

Foutcodes

P0170

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.