Rookt Erg, Spuugt Olie Uit Carterventilatie, Carter Geen Druk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Corsa
Type
Corsa-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
5721
Gepost: 14-11-2008 10:48
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Motor rookt erg. Carterventilatie was verstopt, gereinigd, maar nu is het probleem weer terug.

We dachten toen dat dan de slang van de carterventilatie ging knikken tijdens het rijden, dus slang eraf en een tijdje op de brug stationair laten draaien om de resterende olie te verbranden. Tot onze verbazing beginnt na ca 10 minuten de motor bij de aansluiting van de carterventilatie ietsje te gorgelen en even later komt er met enige regelmaat telkens een klein beetje olie uit. Motor loopt verder netjes.

Bij het controleren van de wagen (dus zeg maar een half uur eerder) had de wagen nog flink op toeren gelopen, maar toen was er geen olie gespuugd. Iemand een idee wat er nu aan de hand kan zijn? Is er misschien nog ergens een carterventilatie slang? of raakt er wel eens een olie-retour kanaal verstopt?(zodat er teveel olie in de kop achterblijft).

Alvast bedankt!!

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen