Nog geen abonnee?Neem nu een abonnement met 25% korting lees meer

foutcode p1483

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Opel
Model
Meriva
Type
Meriva
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Motorcode
fout code p1483
Onderwerpen
Foutcodes

Aantal reacties: 21
Aantal maal bekeken: 6345

Gepost: 19-01-2010 19:28
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

hallo heren

een opel mariva bwj 2003 heeft het lampje branden met het autotje met sleutel.
auto uitgelezen en heeft de code p1483 wat duidt op koelventilator/bedrading/relais
ik heb div.onderdelen om gezet zo ook de voorschakelweerstand die bij de koelven zit.
foutcode was toen te wissen maar bleek later toch weer in te komen ,nu heb ik hem weer gelezen en zit weer de code p1483 er in en krijg hem ook niet meer gereset wie heeft hier wel eens mee gestoeit.
de koelven draait wel maar wel langzaam datwil zeggen niet erg snel loeiend zoals een normale ven draait ik weet niet of dit standaard is

gr 1963
Gepost: 19-01-2010 19:33
Topmonteur

oldford


Lid sinds: 21-11-2007
814 bijdragen

Motorcode en/of inhoud is wel makkelijk. Kan ik nog iets nakijken.
Gepost: 19-01-2010 19:49
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

het gaat om de 1.6 16v
Gepost: 19-01-2010 20:10
Topmonteur

oldford


Lid sinds: 21-11-2007
814 bijdragen

Kontroleer zekering FV8 en F42.
Heeft de auto ECC (Electronic climate control)?

Lees je uit met Opel-specifieke software? Kun je dan een actuator test voor de Koelvin doen?
Gepost: 19-01-2010 21:12
Topmonteur

Chef


Lid sinds: 02-10-2008
4445 bijdragen

Volgens mij wordt bij opel de koelvin aangestuurd door de motor ecu, dit heb ik eens bij een corsa-c meegemaakt, was de aansturing vanuit de ecu niet in orde, oftewel ecu was kapot.

Wel zou het makkelijk zijn om de motorcode aan te geven en of er airco of ecc in zit, hier wordt namelijk verschil gemaakt in schema's.
Gepost: 19-01-2010 22:37
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

deze auto heeft airco
ik lees uit met snapon
ik kan de ven aansturen via de actuatortest op de lage stand van de airco dan draait hij, en op de hoge stand draait hij niet . dit heb ik ook geprobeerd bij een zelfde opel en daar kon ik de hoge stand ook niet aansturen

ik weet niet zeker maar volgens mij is het een x16ze
Gepost: 20-01-2010 10:24
Topmonteur

oldford


Lid sinds: 21-11-2007
814 bijdragen

Vanaf 2001 hebben de benzinemotoren een code die begint met een Z. In dit geval is het een Z16SE of een Z16XE. Beide gebruiken dezelfde Multec-controller.
Er zijn 2 zekeringen: FV8 - 40 ampere zekert de motor en F42 5 ampere zekert de relais.
Er zijn 3 wissel-relais: K30A, K30B en K30D. En een resistor block R8.
Relais worden aangestuurd door Multec vanaf pen 23, 31 en 39.

Gepost: 20-01-2010 10:32
Professional

mb1979

Garage Beekman
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
51 bijdragen

Hallo wij hebben dit probleem ook ooit gehad met een Meriva.

Bij deze zat de storing in de motor ECU.

Deze hebben we laten repareren bij ACtronics.

mvg Maik

Gepost: 20-01-2010 19:47
Topmonteur

Chef


Lid sinds: 02-10-2008
4445 bijdragen

Wat ik dus idd ook vermoed is een defect in de ecu, net als toendertijd bij de corsa
Gepost: 20-01-2010 19:57
Topmonteur

Martijn81

Automonteur

Lid sinds: 07-02-2009
3029 bijdragen

dit ook 1 keer gehad met astra-g uit 2005 met een Z motor(8klepper/elec. gaspedaal) de ECU zit op de cilinderkop gemonteerd! nieuwe koste 1200 euro......

Ac tronics raad ik ook zeker aan!

suc6
Gepost: 20-01-2010 21:23
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

hallo
het is een z1.6xe motor en inderdaad de betrefende zekering gecontroleerd geen resultaat relais kan ik aansturen en als ik de ven op lage stand aan stuur (airco) gaat hij draaien hij heeft een aan uit airco
ik weet het nu effe niet meer en ga dus vrijdag naar dealer waarschijnlijk ecu defect denk ik ook ik laat weten hoe het afloopt

gr 1963
Gepost: 22-01-2010 17:27
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

auto staat nog steeds bij dealer en deze weet nog niets waarschijnlijk toch ecu .
als dat zo zou zijn, wie heeft voor mij de gegevens van dat bedrijf die deze repareerd
alvast bedankt 1963
Gepost: 22-01-2010 18:24
Topmonteur

oldford


Lid sinds: 21-11-2007
814 bijdragen

Even actronics intikken in google. Staat helemaal boven aan.
Gepost: 22-01-2010 22:18
Topmonteur

Chef


Lid sinds: 02-10-2008
4445 bijdragen

http://www.actronics.nl/product/inac-3000021/Delphi-Delco-HDRC--Multec-S-F----S-V4.html
Gepost: 26-01-2010 21:05
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

hallo heren
ik heb de auto weer opgehaald bij de dealer .
maar helaas hebben ze me niet kunnen helpen ,er schijnt een relais niet juist te werken
in ieder geval heel wazig wel betalen met niets verder gekomen dus ik heb nog steeds de foutcode p1483 wie weet en kan me verder helpen!!!!!!

1963
Gepost: 29-01-2010 13:19
Professional

Oiram


Lid sinds: 15-04-2008
86 bijdragen

Of eerst de ECU laten testen of de storing eruit meten.

Ik denk dat niemand zo kan zeggen waardoor die P1483 veroorzaakt word.
Mijn TIS zegt overigens bij een Meriva 2003, P1483 koelcircuit 3

Je moet toch gaan meten, en zonder schema word dat erg moeilijk.
Ik zou eens bij de dealer om een schema vragen, van dit model (om koeling schema vragen)
Of misschien heeft iemand hier dat bij de hand.

Zitten (volgens mij:) 2 relais achterin de relaisbox (links achter in motorruimte)
Zit er volgens mij ook nog een voor de linker macpherson (3 stuks naast elkaar?, de linker)

Eerst contr of de voeding (van die 2 zekeringen) bij die 3 relais aankomt
En controleren of zo'n relais wel massa krijgt ( 23, 31 of 39 van de ECU)

Oiram

 

Gepost: 01-02-2010 20:59
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

hallo
ik ben nog geen stap verder gekomen
weet er iemand van jullie of deze types ook het probleem hebben wat de corsa heeft
namelijk de connector achter het instrumenten paneel of die betreffende massa draad ik roep maar iets zou het hier iets mee te maken hebben ??

1963
Gepost: 12-02-2010 22:02
Professional

peukie

Monteur

Lid sinds: 15-04-2009
55 bijdragen

Is dit probleem al opgelost?

Wij hebben ook dezelfde storing gehad lang gezocht en uiteindelijk de ecu vervangen.

Gepost: 12-02-2010 22:22
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

nee ik had hem naar dealer gebracht zonder resultaat ik denk ook voor 99% ecu klant rijdt nog steeds.heb je de ecu laten repareren of een nieuwe erin gezet ??
het enige wat ik nog moest proberen was het instrumenten paneel de aansluiting en/of massa ik weet niet of dit wat uitmaakt misschien had jij dit ook al geprobeerd??

gr 1963
Gepost: 12-02-2010 22:41
Topmonteur

Chef


Lid sinds: 02-10-2008
4445 bijdragen

Hoi 1963, waarom neem je na diverse tips niet eens contact op met ac-tronics, die kunnen in ieder geval deze ecu voor je testen / controleren en eventueel als het nodig is repareren.

Je kunt dan uitsluiten of het de ecu is of niet, is het de ecu niet, dan zou je hier nog is verder kunnen vragen, maar doe wat met de tips!!
Gepost: 12-02-2010 23:18
Professional

1963


Lid sinds: 21-11-2007
143 bijdragen

dat wil ik wel maar de klant moet het betalen en tenslote heeft hij het voor het zeggen
alleen wil ik voor me zelf hier wat van opsteken dus als hij verder wil repareren ga ik in ieder geval zeker de ecu opsturen 100%
maar eerst afwachten wat hij wil het is nog niet erg egnoeg hij moet eerst problemen krijgen

gr 1963
Gepost: 16-02-2010 19:50
Professional

nusret


Lid sinds: 07-02-2010
8 bijdragen

p1483 het probleem zit in de ecu of opsturen naar actronics kost 221.00 ex plus porto.
U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren