Geen communicatie met diverse modules

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Omega
Type
Omega-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/10
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
2495
Gepost: 21-02-2014 15:08
Professional

emdejong


Autobedrijf de Jong
Universeel

Lid sinds: 01-12-2007
136 bijdragen

Deze chauffeur verliest helaas regelmatig sleutels, op zich geen probleem tot nu toe altijd zonder problemen nieuwe sleutels kunnen inleren incl. de afstandsbediening. Met onze Launch X431 is dat mogelijk. Ook nu weer een sleutel kwijt, dus nieuwe besteld en nu begint het probleem. Er is geen communicatie mogelijk met de immobilizer. Onderzoek wijst het volgende uit: op pin 7 van de diagnosestekker zitten de volgende modules: Instrument cluster, immobilizer, radio en, indien aanwezig, autotelefoon. op pin 12 zitten de volgende modules; airbag, ABS, ECC, tractiecontrole, ESP, instrument ?? en motor. Op pin 3 zitten de centrale vergrendeling en het antidiefstalsysteem.

Autotelefoon en tractiecontrole zijn niet aanwezig.

De volgende systemen zijn niet te benaderen: Pin 7 instrument, Immo en radio. Op pin 12 zijn ECC, instrument en motor niet uit te lezen. Eerste gedachte was een unit op pin 7 die roet in het eten gooit dus combiklok eruit (gelijk de stekkerverbing schoongemaakt, was niets mis mee) en daarna 1 voor een de boel afgekoppeld. Alles zonder resultaat. Voor de zekerheid ook alles nog eens spanningsloos gemaakt, er blijft geen communicatie mogelijk met Intrument (7), Immo, Radio, ECC, instrument 12) en motor.

De centrale vergrendeling op pin 3 is normaal te benaderen en te programmeren.

Voor de zekerheis ook nog even geprobeerd of motormanagement wel met de Solus was te benaderen, helaas ook niet.

Wij hebben Opel TIS en dus alle schema's.

Iemand nog een goede tip ?

 

 

 

 

 

 

Gemeten

Diverse modules

Uitgelezen met

Launch X431, Snap-on solus

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen