vermogen valt af en toe weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vectra
Type
Vectra-B
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
2646
Gepost: 15-10-2008 20:07
Professional

willie007

Lid sinds: 15-10-2008
37 bijdragen
Het volgende probleem doet zich bij deze vectra-b voor:
De auto kwam met de storing dat af en toe het motor management lampje ging branden, na storing gelezen te hebben gaf deze aan dat het gasklep huis een storing bevatte, het schema erbij van autodata en met de multimeter er op los, en inderdaad er zat een onderbreking in het gasklephuis. gasklep huis vervangen, volgens de dealer hoefde deze niet ingeleerd te worden dus rijden maar.
na +/-  2 weken kwam de klant met dezelfde klacht en weer storing uitgelezen nu werd aangegeven dat de gaspedaal pos. sensor niet funktioneerde, dus weer met de multimeter er op los en inderdaad miste op een draad de ohm waarde die ik hebben moest dus de hele kabelboom doorgemeten vanaf gaspedaal naar ecu en dan door naar het gasklephuis deze kabelboom was volledig in orde, stekkers gereinigd en opnieuw uitproberen wat er gebeurt, storing bleef weg, een week later kwam de klant weer terug het lampje brande weer, hup weer uitlezen en daar stond die weer gaspedaal pos. sensor 2 onplausible signaal , oke de bedrading nogmaals doorgemeten en het gaspedaal met de sensor vervangen.
dan zelf maar rijden en kijken wat er gebeurt wederom hoefde er niets ingeleerd te worden volgens de dealer dus zou het goed moeten zijn nu.
na zo'n 10 km rijden ging ik een 60 km weg op en gaf weinig gas en moest voor een bocht van het gas af en hupla het lampje brande en het spul in noodloop, kontakt uit opnieuw starten en alles weer in orde dit gebeurde op deze weg zo'n 3 keer, hierna op een weg van 80 km en totaal geen problemen tot wer in de bebouwde kom dat je weinig gas geeft en van het gas afmoet en hupla ging ie weer branden.
wederom uitlezen en daar kwam alleen uit gasklephuis in noodloop
ja oke daar sta je dan, eigenlijk geen storing en wat nu de storingen die er stonden waren nu weg.
dan logisch denken klein betje gas geven en dan van gas af en dan storings lampje ljkt op inlaatluchtdruk sensor, vacuumpomp erbij met de bosch kast de waarden meten, die schijnen allemaal in orde.
de auto stoottert niet maar valt gewoon in noodloop en natuurlijk is dan het vermogen ook weg.
kent iemand dit probleem.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen