STARTPROBLEEM EN ZWAAR INHOUDEN BIJ KOUDE MOTOR

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Vivaro
Type
Vivaro
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
2573
Gepost: 17-11-2008 20:49
Professional

steven32

Lid sinds: 20-10-2008
33 bijdragen

Beste forumleden,

wij hebben momenteel een opel vivaro met een 2.0l benzinemotor in de garage staan. Er zit ook een lpg-installatie op. Het probleem van deze auto is dat de motor slecht aanslaat en dat hij bij koude motor bij gasgeven gewoon dood valt (op benzine). Als je na het starten de motor op lpg laat lopen, dan neemt hij wel goed aan. Bij warme motor is er nagenoeg geen probleem !

We hebben al de benzinepomp vervangen, het benzinefilter, de bougies, de brandstof. Daarna de benzinedruk gemeten, het luchtfilter vervangen, de compressie gemeten, het gasklephuis gereinigd en een poging gedaan om het motorstuurapparaat te herprogrammeren (wat niet gaat bij deze motor). De koelvloeistoftemperatuursensor geeft normale waarden aan. De injectoren zien er op het eerste zicht niet vuil uit.Wij zijn een beetje ten einde raad!

Heeft er iemand nog een idee of al eens een gelijkaardig fenomeen meegemaakt?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen