Heel slecht aanslaan bij koude motor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-A
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Diesel
Reacties
20
Bekeken
8350
Gepost: 01-01-2009 14:33
Professional

Sebbe

Lid sinds: 01-01-2009
107 bijdragen

Hallo, wij hebben een Zafira 2.0DTL van 2000 met 220.000km  Wij hebben deze auto overgenomen van een bedrijf.

Bij koud starten dan start hij heel slecht, de voorgloeing is ongeveer 6 a 7 seconden en hiermee slaat hij niet aan, moeten we 4 a 5 keer contact op en af zetten en dan starten, maar dan start hij nog moeilijk en komt er veel rook uit de uitlaat. Als je hem dan even laat draaien en uitzet, dan start hij heel goed en is er geen rookontwikkeling, ook niet tijdens het rijden, wel gaat de voorgloeing dan niet meer aan. Moet er wel bij zeggen, dat deze wagen dit van in het begin af heeft gedaan, dit zei het bedrijf althans waar we hem kochten. Auto is verschillende malen binnen geweest bij Opel dealer en heeft nooit het probleem gevonden. Nu hebben wij de wagen ook binnen gedaan bij opel en heeft er 1 week gestaan en nog steeds niet opgelost, ze hebben de gloeibougies vernieuwd maar geen invloed.

Het is dus steeds bij de eerste keer starten dat het moeilijk is en dat er veel rook uitkomt en daarna draait de motor als een zonnetje.

Hopen dat hier iemand is die ons kan helpen en er eventueel eens kan naar kijken tegen vergoeding, ben wel van België.  Owja, hij geeft geen foutcodes volgens Opel.

Mvg Sebbe

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen