Stuurbekrachtiging werkt soms niet.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Zafira
Type
Zafira-A
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
4385
Gepost: 24-04-2007 15:53
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Het probleem is als volgt, in ieder geval anders beschreven als in andere topics met betrekking op dit onderwerp. Stuurbekrachtiging werkt vaak niet na het starten van de auto, na een enkele keren opnieuw achter elkaar starten deed de hij het echter weer wel. Olieniveau, accu en laadspanning gecontroleerd en deze zijn alle goed. Toen ik vanmiddag met de monteur het systeem aan het doormeten was, de vier kabels in de bundel die naar de elektrische pomp, kwamen we tot de conclusie dat er op de dikke rode kabel en de dunne blauw-witte kabel ten allertijde (werkende stuurbekrachtiging of niet werkend) ongeveer 14.2volt kwam. Ook kwam er op het kleine zwarte kabel 14.2volt.

Onze conclusie, tot de pomp is dus zowel als de stuurbekrachting niet of wel werkt alles hetzelfde.

Wie kan uit deze diagnose iets bevestigen en heeft dit eerder meegemaakt, zit er een relais in de pomp en is er uberhaubt iets aan de pomp te doen?

Alvast bedankt voor reacties,

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken