Dynamo probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/7
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
3911
Gepost: 20-11-2013 20:16
Topmonteur

Jarrie

Autotechnicus

Lid sinds: 13-06-2010
2171 bijdragen

Mijne heren,

Deze auto is stil gevallen vanwege een lege accu. Op het dashboard brandde het controlelampje heel flauw en de accu lade inderdaad niet bij. Deze dynamo is, voor ongeveer, twee maanden geleden i.v.m. garantie vervangen. De dynamo daarvoor heeft ongeveer drie maanden goed gefunctioneerd. Af en toe laadt de accu wel bij maar blijft het lampje wel flauw branden. Ook als de auto op contact wordt gezet brandt het controlelampje flauw. Op de dynamo zitten drie aansluitingen, nl. BAT, lampje en bekrachtiging. Nu weet ik alleen niet wat er bij een goed werkende dynamo gemeten moet worden.  Wie kan hier misschien iets over vertellen. Wordt de bekrachtiging b.v. geleverd door de BSI of door het motor stuurapp. of nog iets anders?

Zijn er mensen die hier iets over kunnen en willen vertellen.

 

Groeten

Jarrie

 

Gemeten

Motor uit en contact uit: op groen 0 Volt en op geel 12.6 Volt. (batterijspanning) Motor uit en contact aan: op groen 20% DC. en op geel 11.3 Volt Motor aan: op groen 45% DC en op geel 9,4 Volt Een enkele keer dat de dynamo wel laadt is de laadspanning ongeveer 14.3 Volt.

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

P0562 Systeemspanningverzorging. Signaal te laag.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.