Koeling probleem met airco aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
206
Type
206
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/4
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
6283
Gepost: 20-08-2012 12:16
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Geachte,

Hier een 206 met koelings problemen als de airco aan gaat (handbediende airco).

Ik zal even het verhaal doen,

Auto heeft vorig jaar een kleine voorschade gehad hierbij zijn gril, koelmotor, condensor en radiateur vervangen. De klant zegt dat sinds de schade dit probleem zich voordoet is goed mogelijk. Het probleem is dat de temperatuurmeter schommelt en in het rood komt met het branden van stop lampje. Dit heb ik ook meegemaakt dus klacht is gegrond.

Wat mij opviel is dat de radiateur niet volledig warm werd, onderin was hij nog koud na een lange snelwegrit dus ik heb het systeem ontlucht en nu word het hele koelsysteem goed warm. Hierbij komt ook nog dat de meter niet meer in het rood gaat. Dus 1 probleem opgelost.

Maar ik ben er niet helemaal tevreden over. Ik heb zelf de auto gisteren meegenomen en ben een ronde gaan rijden en wat mij opvalt is dat als de airco uitstaat er helemaal niks aan de hand is met de meter deze blijft rond de 90 graden staan. En als hij te warm word slaat keurig de koemotor aan op lage snelheid.

Als ik de airco aanzet dan begint gelijk de koelfan te draaien en deze gaat ook niet meer uit totdat ik de motor uitzet. De airco doet het even en daarna niet meer dan blijft hij zeker 10 minuten uit en ineens slaat hij weer aan. De temperatuur schommelt ook van 80 graden loopt hij op tot 100 graden en dan weer terug dit gebeurd onder het rijden in de file stilstaand blijft de temperatuur op 90 graden staan.

Wat ik al vervangen heb: weerstand koelmotor, temperatuursensor (groen), 2 groene relais bij de koelmotor.

Gecontroleerd is de bedrading helemaal opengehaald en massapunten goed schoongemaakt. Via testen regelorganen de koelmotor aangestuurt met lage snelheid en hoge snelheid werkt prima.

Mijn vermoeden gaat eigenlijk uit naar de rekeneenheid (deze heeft geen aparte bitron voor de airco meer) het is een Sagem S2000-B. Ik denk dat deze inwendig problemen geeft.

Er komt ook elke keer een storing in het systeem permanent of tijdelijk dit wisselt: functie koeling geintegreerd in EBE van de motor P0485.

Hopelijk komt mijn verhaal een beetje over en heeft iemand dit ook al eens meegemaakt.

Gr. Jeroen

Gemeten

Massa aansluiting

Uitgelezen met

PPS

Foutcodes

P0485

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen