Auto start niet, niet uit te lezen, startblokkering?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
306
Type
306
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
4511
Gepost: 19-02-2010 17:24
Professional

globalkart

Lid sinds: 26-11-2007
3 bijdragen
Wij hebben hier een Peugeot 306 1.6i benzine van bouwjaar 1997, voorzien van een Bosch 5.2 ECU en originele startonderbreking middels transponder in de sleutels. Auto start niet, géén vonk en géén aansturing van de brandstofpomp (geen spanning op draden noodrelais) en injectoren. De toerenteller komt bij het starten ook totaal niet omhoog. Wij hebben de auto geprobeerd uit te lezen met zowel een Launch X431 als met de Bosch KTS 340. Beide uitleesapparaten komen niet in de ECU en geven aan dat de verbinding verstoord is. Wij hebben reeds de volgende zaken gedaan:

-Alle massa-aansluitingen gecontroleerd, schoongemaakt en enkele vervangen.
-BDP sensor vervangen
-Noodrelais brandstofpomp vervangen
-Beide contactsleutels geprobeerd
-Systeemrelais vervangen
-ECU vervangen
-Bedrading gecontroleerd

Wij vragen ons af of er iemand is die ons kan vertellen waarom we niet in de ECU kunnen geraken met onze uitleesapparatuur. We hopen dat iemand ons een zoekrichting kan geven, iets wat bij deze types vaker problemen geeft ofzo. Ook een electrisch schema richting ECU o.i.d. zou erg handig zijn! Bij voorbaat hartelijk dank.
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken