ECU vervangen na schade aan kabelboom

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
3756
Gepost: 12-03-2008 01:04
Professional

vanRijsewijk

Lid sinds: 21-11-2007
23 bijdragen

Hallo allemaal,

vandaag auto opgehaald van schadeherstelbedrijf, om deze weer op te bouwen. De auto had linksvoor een relatief lichte schade, echter was de kabelboom ook beschadigd waarbij diverse kabeltjes gebroken waren. Na de kabelboom hersteld te hebben, geen leven in de auto te krijgen, en kom er ook met diagnoseapparaat niet in. Uiteindelijk ECU eruit en opengemaakt, en wat blijkt...printplaat doorgebrand, een schroeiplek ter grootte van een euro !!!! Onherstelbaar beschadigd.

Mijn vraag; is het nu mogelijk om de ecu van een identieke auto (ik weet er nl. een te koop) te monteren en alles opnieuw in te leren, of moet ik er dan ook een complete sleutelset etc. bijhebben ? Met andere woorden, horen sleutels en ecu absoluut bij elkaar, of is het uitwisselbaar ??

Alvast bedankt voor het meedenken, Michel van Rijsewijk

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen