ratelend geluid in aandrijving

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
7648
Gepost: 04-09-2008 08:11
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Bij deze auto hebben we, i.v.m. een tikkend/ratelend geluid in de aandrijving, een paar maanden geleden 2 nieuwe aandrijfassen gemonteerd.

Een tijdje was het geluid weg, maar langzaamaan kwam het weer terug en werd ook erger.

Dit geluid is hoorbaar bij het wegrijden in een bocht naar links of bij het rijden door een bocht naar links en dan gas te geven. Voornamelijk in de 1e en 2e versnelling. In de andere versnellingen is er niets meer hoorbaar.

In de veronderstelling dat dit van de linkse homokineet zou afkomen, hebben we de linkse aandrijfas wederom vervangen door een nieuwe. Maar dat mocht niet baten. Na nogmaals naar het geluid geluisterd te hebben kwamen wij tot de conclusie dat het uit het differentieel zou moeten komen.

Daarom is de versnellingsbak vervangen door een andere van de sloop. Het geluid dat uit de versnellingsbak kwam is nu opgelost, maar het geluid dat al hoorbaar was zit er nog steeds in. Op dit moment zijn wij het spoor even bijster. Misschien dat een van jullie nog een suggestie heeft.

Alvast bedankt,

Groetjes Patrick

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen