slecht lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
307
Type
307
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
2320
Gepost: 29-07-2007 20:10
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Na koude start loopt en aanslaan secundaire luchtpomp loopt de motor enkele seconden goed, vlak voor dat de secundaire luchtpomp uitgaat begint de motor te bokken, het bokken is alleen staionair waar te nemen en wordt steeds heftiger, op het laatst lijkt het wel of deze op 3 cilinders loopt, totdat de motor op bedrijfstemperatuur is daarna is alles ok. Auto loopt goed warm en koud, niet inhouden o.i.d.

Storingen uitgelezen en storing in uitlaatgas samenstelling, katalysator vervangen omdat deze leeggehaald was, lambda achterde kat vervangen omdat deze de schroefdraad verloren had en dus los zat, storing weg en blijft weg. Maar klacht blijft.

Auto bij dealer geweest en daar is de secundaire luchtpomp vervangen, geen effect.......en men weet het niet meer.

Heb zelf slang tussen gasklephuis en klepdeksel vervangen omdat deze doorgeschuurd was en het gasklephuis gereinigd, uit voorzorg is de temperatuursensor vervangen, geen resultaat.

Als ik de parameters van de ontsteking uitlees heb ik bij cilinder 1 en 4 een verandering (bij gasgeven) van ontstekingsspanning en bij cilinder 2 en 3 niet, vreemd lijkt mij, dus bobineblok gewisseld met andere die we nog hadden liggen, auto is veller geworden maar klacht blijft.

Blijft de klep aan cilinderkop t.b.v. secundaire luchtpomp wel eens hangen ????

Wie weet raad.......
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen