Peugeot 407 2004: motorstoring / foutmeldingen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
407
Type
407
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/9
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
2478
Gepost: 09-02-2018 15:02
Professional

benyy

monteur
ford garage munsterbeek
Universeel

Lid sinds: 06-06-2016
4 bijdragen

Het probleem heeft zich voor het eerst geopenbaard in september 2017. Op het dashboard ging het o zo bekend oranje lampje branden van het motormanagement . Op het display op de middenconsole verscheen de melding. 'storing in de motor. Laat deze verhelpen'. De auto ging op dat moment slechter lopen ( laag toerental en lage snelheid terugschakelen om uiteindelijk motorisch uit te vallen.
Ik heb toen mijn simpele AUTEL AL319 aangekoppeld om de opgeslagen codes uit te lezen. Volgens de OBD werden er 2 fouten gedetecteerd ( geen pending codes !) en wel: de P0351 en de P0352.
Mij is gezegd dat het aan de bobine lag. Nieuwe bobine besteld van het merk Bobine Valeo type 245098 en deze geplaatst. Foutenmeldingen gewist. Starten en lopen!!!
Echter, sinds vorige week weer dezelfde foutmeldingen als hierboven. Fout eruit gehaald maar het starten lukte niet meer ( Accu trok zelfs leeg na ± 5 startpogingen, deurvergrendeling deed vreemd en ook de spiegels klapten niet meer in...alsof er meerdere relais tegelijkertijd iets wilden doen. Nieuwe accu erin!! Weer starten en lopen. Weer (pfff) na 500 meter in de foutmeldingen ( wederom dezelfde meldingen
Auto naar Peugeot-dealer om uit te lezen. Conclusie: computer leest wel stuk of 10 fouten. Er zal ergens sluiting zitten, meest aannemelijk in de Massa. Garage verder niets laten doen. Alles doormeten zou flinke en tijdrovende klus a € 100 per uur opleveren ( + evt. vervanging van defecte onderdelen.
De auto staat nu nog 'dood' bij de Peugeot-dealer ( wordt zaterdag opgehaald) Moest naar buiten worden geduwd omdat 'hij niet meer gereset kon worden' ( vreemd verhaal)
Ik heb een heel diagnoserapport uitgeprint meegekregen.
Een kennis van mij wil dit wel doen alleen hij weet niet goed waar hij moet beginnen en heeft elektrische schema's nodig om te weten waar ieder pennetje/pengat voor dient.
Mijn vraag:
1) iemand die richting kan geven waar als eerste te gaan zoeken/straten?
2) iemand die ons aan elektrische schema's zou kunnen helpen of weet waar deze te vinden.

Bijgevoegd tref je prints van het foutrapport aan.

Hopelijk kan iemand mij helpen met tips /advies/ elekt. schema's

Foutcodes

P0351 en de P0352.

Downloads (8)

  • storingsrapport_1.jpg
  • storingsrapport_2.jpg
  • storingsrapport_3.jpg
  • storingsrapport_4.jpg
  • storingsrapport_5.jpg
  • storingsrapport_6.jpg
  • storingsrapport_7.jpg
  • storingsrapport_8.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.