Stuurbekrachtiging weigert

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
407
Type
407
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/5
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
8814
Gepost: 21-02-2012 08:22
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Goedemorgen,

Ik zal even exact opschrijven wat de klant voor klachten heeft,

"Na starten bij de eerste stuurbeweging een hoop herrie. Dit houdt na een paar seconde op".

"Op rotondes vaak weigeren van de stuurbekrachtiging bij snel terug draaien naar links. Heb dan heel even het idee dat de auto rechtdoor wil. Moet hem dan echt doorheen trekken".

"Op de rijksweg in flauwe bochten naar links regelmatig een stotterende beweging. Moet dan echt krachtig sturen om hem in de baan te houden".

Zoals je kan lezen is het steeds naar een bocht naar links. Wij hebben het systeem al diversen keren ontlucht en het peil net boven max gezet. Maar dit helpt maar even.

Je leest veel verhalen over stuurpompen en stuurhuizen die kapot gaan maar dan praat je ook gelijk over de duurste onderdelen en om nu allebei deze onderdelen te gaan vervangen zijn er misschien mensen die deze klachten herkennen en mij kunnen zeggen waar ik het zoeken moet.

De rubberen stuurhuishoezen heb ik links en rechts al opengemaakt om te kijken of er daar misschien olie uit komt maar dat is niet het geval. De olie die eruit komt is alleen bij het reservoir waarschijnlijk door de enorme lucht die in het systeem komt. De olie schuimt ook behoorlijk.

Nog even ter info de fuseekogels zijn helemaal inorde.

Gr. Jeroen

Gemeten

niks

Uitgelezen met

actia

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen