FOUTCODE F72F airco slaat af

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
607
Type
607
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
1923
Gepost: 30-11-2016 08:27
Professional

Zorg

Lid sinds: 03-06-2010
87 bijdragen

besten,

We hebben hier een peugeot staan met de foutcode F72F - ventilatormotor functioneringsstoring.

Deze wagen werkt de airco niet van, wanneer je de airco aanzet, slaagt de compressor aan en na +- 20 sec slaagt deze terug af met direct in 'verwarming/airco' desbetreffende foutcode.

Dan is de airco niet meer aan te krijgen, enkel wanneer je de fout wist werkt deze terug voor 20 sec.

De foutcode gaat over de aanjager (dus den 'blazer' vanbinnen) hoewel ik daar soms sterk aan twijfel.

Iemand ervaring met deze storing

 

Gemeten

Aangezien de fout functioneringsstoring zegt, Is al nagekeken vervangen, De regelaar (8045) voor de snelheden te regelen is vervangen, deze was ook stuk met een ingebrande fiche (wat blijkbaar meer voorkomt) Deze is dus vervangen met een nieuwe stekker er op. De aanjager (8050) zelf is ook vervangen, ook omwille van de ingebrande stekker is er de mogelijkheid dat de aanjager zelf te stroef begint te draaien en zo te veel stroom trekt (niet OEM vervangen maar van valeo) De regeleenheid (8080) van de airco is gewisseld met een 'test' eenheid van de peugeot garage in de buurt. De relais (8048) is vervangen door een relais die we hebben liggen. Hier zijn spanningsmetingen op gedaan met draaiende motor, 14 volt voor relais en uitendelijk bij aanjager 12,8volt op volle stand blazen(hiertussen zit natuurlijk de module (8045) die de snelheid regelt.

Uitgelezen met

bosch kts, hella gutmann, oem peugeot

Foutcodes

F72F

Downloads (2)

  • 607.pdf
  • 607-overzicht.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.