Brandstofmeter Peugeot Boxer 2011 heeft kuren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Boxer
Type
Boxer
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/2
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
4116
Gepost: 24-10-2013 10:06
Professional

Bankers


Universeel

Lid sinds: 14-09-2012
32 bijdragen

Beste collega's,

 

wij hebben hier een probleem met een Peugeot Boxer 2.2HDI 120pk uit bouwjaar 2011.

Deze auto is door ons verkocht 3 maanden geleden en heeft sedert 1 maand het probleem dat bij lopende motor de brandstofmeter op niveau 0 terugvalt en het reservelampje blijft knipperen.

Echter, als men de auto op contact zet meet hij zijn actuele waarde en geeft deze ook weer. Als men dan de auto start duur het ongeveer 5 seconden voordat de meter helemaal naar onderen valt. Ook op de Texa computer geeft hij dan als waarde 0% brandstofhoeveelheid aan.

Eigenaardig is dat als je met de auto gaat rijden (het lampje blijft knipperen en het niveau blijft op 0 staan) en je laat het gas los op een rechte weg (uitrollend) dan komt de meter weer even terug op het juiste niveau. Zodra je dan de koppeling / rem en/of gaspedaal aanraakt zakt de meter direct weer op 0% terug.

Enigste foutcode P2148, maar niet te herleiden hoe of wat.

 

Gemeten

Wij hebben de tank onder de auto uitgehaald, de vlotter gemeten, de bekabeling gecontroleerd, de carkit eruit gehad, de trekhaak eraf, eigenlijk alles waar iets naar toe zou kunnen leiden, maar zonder uitkomst. Auto is bij een PSA dealer geweest die alles nogmaals hebben gecontroleerd, maar geen resultaat. Omzetten van tellerunit o.i.d is niet aan de orde geweest daar deze gekoppeld zijn aan het oorspronkelijke voertuig van herkomst. Er staan zeer veel campers (ducato's / jumpers / boxers) op google met dit probleem, maar niemand heeft een oplossing. Wie weet raadt?

Uitgelezen met

Texa

Foutcodes

P2148

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.