Accu leeg na 1 nacht

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Partner
Type
Partner
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/5
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
5096
Gepost: 15-02-2013 09:29
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Weer een sporadische storing. Bij deze Partner wordt de accu leeggetrokken in 1 nacht.

Inmiddels hebben ze er al 2 nieuwe accu's ingezet maar het probleem blijft. Auto is naar ons gekomen en heb gelijk de accu en dynamo getest deze waren beide in hele goede staat en werken prima. Toen auto buiten gezet met amperemeter aangesloten en elke ochtend gekeken. Maar in de 3 weken dat hij bij ons heeft gestaan starte de auto elke ochtend. Het stroomverbruik was en is nog steeds 0.012Amp. Heb dit vergeleken met onze Serviceauto ook een Partner met dezelfde motor en die is precies hetzelfde.

Klant had auto nodig dus meegegeven (het is een bedrijf) 3 dagen later auto start niet. Ik ben de auto gaan ophalen kon niet meten omdat het al donker begon te worden. Heb auto opgestart en ben naar de zaak gereden en heb de auto weer buiten gezet. En wat denk je bij mij elke ochtend weer starten en nog steeds een stroom afname van 0.012Amp.

Ze zijn gisterenmiddag auto wezen halen (weer nodig) en vanochtend belde ze dat de auto weer niet starte.

Wat we gedaan hebben is binnenverlichting stekkers verwijderd, radio en carkit losgekoppeld. Maar het mag niets uitmaken.

Mijn vermoeden gaat uit naar een gloeisysteem wat aangestuurd word of een koelmotor die ineens aangestuurd word. Maar misschien hebben jullie nog een suggestie.

Het is lastig omdat de als de auto bij ons staat het gewoon doet elke ochtend.

Gr. Jeroen

Gemeten

stroomafname accu 0.012Amp

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken