klepspeling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Peugeot
Merk
Peugeot
Model
Partner
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/7
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
3592
Gepost: 03-12-2010 17:45
Professional

uniprofi

After sales manager

Lid sinds: 08-01-2008
168 bijdragen

Hallo,

Ik had hier een probleem met een peugeot partner die ik mede door dit forum heb op kunnen lossen. Slecht starten- niet aanslaan. Op een topic van meer dan drie maanden geleden kwam dit antwoord:

"Kleppen stellen. Bekend onderhoud voor deze motoren. De inlaatkleppen hebben geen speling meer dan. Redelijk klusje. Distributie compleet los, inlaatbuizen verwijderen, nokkenas moet er ook uit. Voordien eerst de speling meten.
Klepstelplaatjes liggen op de klepschotel onder de stoterbussen."

Dit antwoord was ook juiste. Maar mijn vraag is juist of iemand weet wat hier aan de hand is. Ik heb de klepspeling eerst gemeten, en toen bleek dat alle inlaatkleppen geen speling hadden. De uitlaat wel, die hadden 0,3. Maar de inlaat niet. Nog geen 0,05 mm. Ik ken wel het probleem met de uitlaatkleppen die te weinig speling hebben, maar niet met de inlaatkleppen. Is dit te voorkomen. 150000 km gelopen (zijn echte kilometers) en dan zo'n reparatie wat valt onder " bekend onderhoud", is niet normaal. Dus nogmaals, kan ik dit voorkomen.

vast bedankt.

 

 

 


 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken