Fout in PDC (oorzaak trekhaak module?)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk / model / type
Porsche Cayenne Cayenne
Bouwjaar
2004/2
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Accessoires(Origineel)
Airbags
Elektronica

Aantal reacties: 19
Aantal maal bekeken: 10770

Gepost: 21-02-2012 20:13
Professional

Autototaal

Diagnosetechnicus
Jan Doornenbal / Auto Totaal Houten
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
1175 bijdragen

Collega's,

Ik heb hier een Cayenne staan met een storing in de parkeerhulp. Met de durametric krijg ik een foutmelding op alle pdc sensoren: "Geen voeding". In de meetwaarde zie ik ook duidelijk dat er geen voeding gaat naar de sensoren. Dit probleem is ontstaan nadat er een aanhanger is aangesloten. In de trekhaakmodule staan geen fouten. De configuratie is in deze module niet aan te passen (wel ander eigenschappen m.b.t. de trekhaak). Ook in de PDC module kan ik niet aangeven dat er een trekhaak is ingebouwd. In de centrale elektronica krijg ik een foutmelding: "Geen communicatie met trekhaakmodule".

Nu kan het zijn dat de trekhaakmodule stuk is en de PDC dus niet juist aanstuurt. Maar aangezien ik nu maar moet gissen hoe het systeem werkt, gaat er wel heel veel tijd in zitten voor de klant.

Ik ben dus opzoek naar een schema / handleiding m.b.t. de trekhaakstekker en configuratie instellingen. Kan iemand mij hier aan helpen of heeft iemand enig idee waar dit te vinden is

Gemeten

Spanning PDC module en Trekhaakmodule Zekeringen gecontroleerd

Uitgelezen met

Durametric professional

Foutcodes

Code nr. weet ik niet meer precies, vul ik morgen even in. Zit nu thuis achter de pc.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.