1.5 dci k9k motor 2003 start niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/
Brandstof
Diesel
Reacties
29
Bekeken
1507
Gepost: 14-08-2016 16:45
Professional

johnanne

zaakvoerder previous passion motors
previous passion motors
Dealer

Lid sinds: 19-05-2016
6 bijdragen

Ik heb een niet draaiende Renault clio 1.5 dci van het bouwjaar 2003 met een K9K motor in. 

Heb hem zo gekocht om hem op te maken, mijn gedacht was het de dieselpomp en injectoren die niet meer werkten. Heb nog een andere gekocht waarvan de dieselpomp in orde was. De dieselpomp veranderd en injectoren opengehaald en proper gemaakt. Distributie afgesteld, dieselpomp er op, injectoren er terug op. Elke injector verstuift, pomp geeft zijn druk maar toch draait de motor niet. Hij heeft de neiging om te starten en is éénmalig gestart en toen lukte het niet meer. Terug alle injectoren getest en ze werken nog steeds.

Daarna geprobeerd met remreiniger aan de intake te spuiten en de motor startte maar maakte een metaal op metaal geluid, meteen afgezet. Denk dat de motor op die moment aan het pingelen was. 

Heb de druk op de cilinders proberen meten door de startmotor te laten rondgaan en compressie verschilt wel op de cilinders. Deze week doe ik een nieuwe test met de juiste waarden. Iemand hier die zoiets al heeft meegemaakt of meer weet te vertellen waar ik naar zou moeten kijken ?

Brandstoffilter is ook vervangen geweest en geen sporen van ijzervijlsel. Het rare is dat de injectoren werken en de motor toch niet start en met remreiniger wel. Dan toch iets mis met de compressie van de cilinders ? Ik kan elektronisch alle sensoren gaan uitmeten van nokkenas, krukas etc.. 

Ik heb ook gelezen dat de injectoren moeten worden ingelezen in de ECU, als dit niet gedaan wordt kan het daardoor zijn dat hij niet start?

 

Alvast bedankt voor uw tijd en voor de eventuele informatie.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.