Clio start niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1287
Gepost: 07-07-2017 21:43
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
39 bijdragen

 

Net voor sluitingstijd nog een weekendwerkje erbij : klant heeft getankt , wil weer vertrekken , auto slaat niet aan .

Nog niet eerder gebeurd volgens de eigenaar ...

Even vluchtig gecontroleerd : batterijspanning 12,4 V , geen lampjes , dus startonderbreker zou normaal nog ok zijn , starter draait normaal rond , maar motor slaat niet aan . Na een dosis remmenreiniger slaat hij wel aan , maar lijkt dan op 3 cilinders te draaien , erg onregelmatig , schuddende motor en duidelijke stank van slechte verbranding .

Na uitlezen : DF 006 klopsensor , DF 271 relais outputspanning , DF 012 verbinding injectie - AC .

Klant gemeld dat hij de Clio moet laten staan , is geen bij ons bekende auto , wie weet is dit een eerder probleem dat verergerd is en zegt hij dat het de eerste keer is om snel geholpen te worden , dat gebeurt wel meer !

Nu staat er mij uit een eerdere Renault herstelling nog voor dat meerdere circuits voor die DF 012 kunnen zorgen , maar de airco drukschakelaar zou wel eens de dader kunnen zijn , die heeft het vandaag bij 32 graden wel even warm gehad ! Iemand de schema's voor deze 1,4 - 16 V motor ? Code K4J (A7)

De DF 271 dan : de relais voor de brandstofpomp zit ergens ( de middenste ? ) in een rij van 3 (zwarte ?) relais in de kast onder de motorkap , dat zoeken we morgen wel even uit , misschien ergens een slecht contact , vermits hij wel aansloeg op remmenreiniger en dan wel blijft draaien .

DF 006 : de klopsensor is dezelfde als deze in een 1,2 , die hebben we liggen en kunnen we vervangen indien stuk .

Hopelijk is de klant eerlijk , want als hij zo al een tijdje rijdt is zijn katalysator er gegarandeerd aan .  

Iemand al ervaren ? Graag dan uw tips naar mogelijke oorzaak en verdere zoektocht , het is véél te warm om nog overuren te gaan maken , er zijn leukere activiteiten in het (normaal dan toch .... ) vrije weekend , waarvoor alvast dank !

 

 

 

Gemeten

batterij 12,4 V

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

DF006 - DF271 - DF012

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken