3.0DCI Stotterd.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/4
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
2739
Gepost: 14-08-2011 15:02
Professional

qsl

Eigenaar
QSL
Universeel

Lid sinds: 14-02-2010
72 bijdragen

Goedemiddag heren,

Heb nu voor de 3de keer een Espace binnen staan.

Steeds een stotterde motor bij de klant, de eerste keer zat ie vol met storingen (43) Na het wissen reed ie weer normaal, grote proefrit en terug gegeven aan klant.

Na 200km weer hetzelfde euvel, vooral boven de 60 inhouden automaat schakelt niet door en met het verkeer meekomen is moeilijk. Uitgelezen en gezien dat de gewenste raildruk (bij inhouden), veel hoger was, als de actuele druk. Brandstoffilter gewisseld en gezocht naar lekkage in leidingen, 100km gereden en weer prima. Nu heb ik hem gisteren weer opgehaald, nu hield ie ook bij stationair in, uitgelezen DF197 fuel pressure, gewist en rijd er vandaag weer probleemloos mee.

Nu is mijn vraag: hoe stel ik een goede diagnose? ik kan hem niet zo teruggeven want weet zeker dat ie weer problemen krijgt.

In het storinggeheugen staan ook steeds oude storingen als mutiplexed signal missing en ook uitlaatgas, maar die staan in ABS UCH en automaat, motorstoring geheugen is leeg.

Wie weet raad?

Uitgelezen met

Autel maxidas ds702

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen