Accu en stop lampje gaan branden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/1
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
3392
Gepost: 24-04-2013 08:29
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Bij deze auto heb ik de dynamo vervangen ivm kapot lager van oude dynamo. Helaas brokkelde de stekker die op de dynamo zit in 1000 stukje's zo verteerd was hij. Kon nog wel ontdekken welke penbezetting welke kleur heeft.

Ik heb zelf een stekker gemaakt en op de nieuwe dynamo gezet. Dynamo laad ook keurig 14.2V bij. Maar toch krijg ik op het display te zien (vooral bij koude start) de melding laadstroom circuit defect, en het accu en stop lampje gaan branden. Na enige tijd gaat dit wel weer uit.

Inmiddels toch maar weer een andere dynamo geprobeerd maar het probleem blijft aanwezig.

Ik heb 2 aansluitingen op de dynamo regelaar. Op 1 aansluiting groene draad staat een spanning van ongeveer 7V bij meer verbruikers ingeschakeld zakt deze spanning. Op de andere draad een bruine staat tijdens branden lampje's 0.6V en als de lampjes niet branden 12.5V. Hier zit ook het probleem maar kan iemand mij een schema sturen waar deze draad naartoe gaat of wie deze spanning regelt?

Gemeten

dynamo spanning 14.2V bijladen groene draad +/- 7V bruine draad 12.5V

Uitgelezen met

Actia

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken