ombouw automaat naar handbak

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/2
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
2347
Gepost: 07-09-2014 01:56
Professional

bandenman74

Directeur / eigenaar
Autoservice Jonker
Universeel

Lid sinds: 29-07-2013
19 bijdragen

 Hallo allemaal, ik ben bezig om van een espace automaat de automaat te vervangen voor een handbak. Graag zou ik willen weten wie hier ervaring mee heeft en mij o.a. kan vertellen wat er electronisch aan verandert moet worden (denk aan vervangen kabelboom motor ecu?)

Voordat iemand begin met "begin er niet aan en dat is onbegonnen werk of koop meteen eentje met handbak" laat maar.....

Ik heb een espace automaat gekocht met een kapotte motor F4R-701 en een twijfelachtige bak, deze auto moet volgend jaar mee naar spanje en heeft me bijna niets gekost...ook heb ik een scenic gekocht (ook haast voor niets) met dezelfde motor F4R-740 maar dan met een handbak..van deze motor heb ik de cilinderkop gereviseerd en verder alles vernieuwd zodat hij voorlopig meekan....

Ik wil dus deze motor in de espace hangen compleet met handbak, ik weet dat ik het rempendaal en koppelingspendaal moet vervangen met de bijbehorende kabels en het schakelmechanisme met middenconsole.

Wat ik dus concreet wil weten is of ik de automaat computer kan laten zitten, deze moet verwijderen of de kabelboom compleet moet wisselen met die van een zelfde espace met handbak en of deze kabelboom gedeeld zit (dus dat die los te vervangen is zonder de kabelboom uit de hele auto te moeten halen).

Wie kan en wil mij helpen, alvast bedankt!!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.