storing lamp brandt en motor geeft spontaan gas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/4
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
1929
Gepost: 09-09-2010 16:30
Professional

Nieuwenhuizen1


Autobedrijf Nieuwenhuizen

Lid sinds: 19-02-2010
30 bijdragen

Auto geeft spontaan tijdens het stationair lopen spontaan gas en mm lampje gaat aan. Storing p180B & p1826 volgens de kts kast. Iemand een idee. Voor de kts zijn dat onbekende fouten. Alle waarden die wie zo zien lijken goed.

De auto heeft wel een geschiedenis :

Auto is tijdens de vakantie op hol geslagen, auto is spontaan uit gegaan na lang hard lopen (volgens klant).Diagnose gesteld en brandstof druk veel te laag en druksensor rail vervangen maar hielp niet. Na onderzoek bleek 1 verstuiver defect te zijn (intern gebroken en diesel liep zo de motor in). de rest van de verstuivers getest en allen weken onderling behoorlijk af. allen vervangen. Auto loopt weer maar na optrekken ging er een olieafdicht dop uit het blok (aan de zijkant v/h blok). Na onderzoek bleek kleppendeksel intern lek te zijn waardoor er turbo druk in het olie circuit kwam. (gecombineerde inlaat en kleppendeksel). Na deze vervangen te hebben bleef de motor goed lopen. Turbo lekte behoorlijk olie en turbo versleten en vervangen. Auto gereden en rijft goed en meegegeven aan klant.  Klant komt na +-2 weken terug dat de auto soms geen gas wil geven en niet reageert op het gas pendaal en mm lampje aan (storing zoals boven aangegeven). Na wat onderzoek en navraag zou het het gaspedaal zelf zijn en vervangen. Maar (zoals wij al dachten) helpt niets.

Na starten loopt de motor gewoon goed (niet roken en rijdt goed), spontaan onvoorspelbaar  reageert de motor niet op gas geven en/of begint spontaan zelf gas te geven, heeft iemand een idee (zoals omschrijving foutcode's kts)?

Wellicht kan iemand ons op weg helpen.

Gemeten

drukken, verstuivers, gaspositie e.d. en zijn/lijken normaal

Uitgelezen met

kts

Foutcodes

p180b, p1826

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken