Stationair probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Reacties
3
Bekeken
1284
Gepost: 02-03-2008 12:04
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo,

Als ik de laguna start (bij koude motor) dan draait hij ± 2000 Rpm, hij doet dit zowel op gas al benzine.

Wannneer de motor wat warmer wordt dan daalt het toerental maar deze begint dan te schommelen tussen de 200 en 1000 Rpm, hetgene wat ook erg lastig is dat is als je op een bocht afkomt en je trapt de koppeling in dan wil de auto nog wel eens uitvallen.

Wat mij ook opgevallen is dat soms de benzine meter naar de stand leeg gaat (lampje gaat dan ook keurig branden) en een minuut of 2 later gaat de niveau meter weer omhoog (lampje gaat dan ook weer uit) dit gebeurt terwijl dan de tank toch ± 1/2 vol is.

het gaat om een motor met een kabelbediende gasklephuis, en het gassysteem is van eurogas.

Hetgene wat al gebeurt is : de voorste en achterste lambda sondes zijn vervangen, en er zaten een paar kabelbreukjes in de kabelboom naar de hoofd computer (niet van gas) deze zijn verholpen.

De luchtinlaat pakking lekt ook niet, want wanneer ik hier remreiniger (had geen ether meer) bij spuit dan stijgt het toerental niet deze blijft dan schommelen.

De stappenmotor van het gassysteem is ookal vervangen.

Hebben jullie enig idee wat dit kan zijn ?

Met vriendelijke groet, Ronald

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken