Megane II melding

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/12
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1591
Gepost: 10-12-2015 18:19
Topmonteur

Matronix

Diagnosetechnicus
HSM Autoservice

Lid sinds: 04-05-2014
3726 bijdragen

Megane II binnen, klaargemaakt en gekeurd. Was begin van de week gedaan en trof hem woensdag. Stonden paar airbag storingen in welke aan configuratie problemen lagen (configuratie goed gemaakt), lampje uit.

Was tevens raam mechanisme defect, was foutcode voor (sluiting naar massa, bleek via motortje, is vervangen en codes gewist, werkt nu ook prima).

Bij vervangen banden was een druk sensor kapot gegaan. Heb verzoek gekregen om melding op scherm uit te schakelen en controle systeem uit te programmeren.

Via instrumentencluster was dit te doen en inderdaad is de melding weg. In de UCH blijft de configuratie staan als 'voorzien van bandencontrole systeem'. Kon dit via MaxiSys niet uitprogrammeren. CLIP geleend en ook daar in instrumentenpaneel wel uit te programmeren, maar via de UCH blijf je een configuratie houden waarin de bandencontrole aanwezig is; nergens een optie om deze uit te zetten (wel aanpassen minimum waarden van bandenspanning, etc. maar niet echt uitzetten).

Gevolg is (naar ik zo zie) dat je nu een 'elektrische storing' melding in het display krijgt met de 'service" melding. Lees via de canbus (CLIP) de modules uit, zijn alle modules netjes storingsvrij (op alle uitleesmethoden, alle modules zijn groen m.b.t. communicatie en storingen).

Iemand hier ervaring mee en tip hoe op te lossen (heb nog 2 dagen de CLIP en zelf MaxiSys aanwezig).

 

Gemeten

nvt maar allicht is druksensor nul bar (rest meet wel)

Uitgelezen met

MaxiSys908 Pro en CLIP

Foutcodes

geen

Bijgewerkt door Matronix op 10-12-2015 18:21
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen