Overslaan ontsteking

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/11
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
1647
Gepost: 12-01-2016 13:29
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Goedemiddag,

Bij deze Renault hebben we een probleem dat deze inhoud/schokt bij bepaalde belasting op ongeveer een kwart van het gaspedaal. Soms zelfs ploffen in de uitlaat en dan enorm stinken.

Deze auto is gechipt maar heeft daarna perfect gereden. Een week later elektrische problemen wat veroorzaakt werd door een gescheurde accu waar het accuzuur eruit was gelopen. Alles goed schoongemaakt en nieuwe accu gemonteerd hierna was alles over. Behalve het inhouden.

Koud heeft deze motor altijd al niet lekker gereden maar dit schijnt een product eigenschap te zijn van Renault met deze motoren.

Toch aan het zoeken geweest en we kwamen tot de ontdekking dat bij warme bobine van cilinder 3 de secundaire weerstand oneindig was. Koude motor niet. Deze hebben we vervangen. Maar het probleem blijft bestaan.

Bij de Renault dealer het gasklephuis opnieuw in laten leren. Dit gaf iets verbetering. Die plofjes in de uitlaat heb ik daarna niet meer waargenomen. Maar het schokken/inhouden is er nog.

4-gasmeting is inorde geen afwijkende waardes.

Bij meting gegevens zien we dat de teller van overslaan cilinder 3 behoorlijk snel oploopt, hier zit een nieuwe bobine in. Deze gewisseld met cilinder 2 omdat die teller niet oploopt en keurig op 0 blijft staan.

Zoals ik het zie en hoort doet cilinder 3 overslaan.

Compressietest is op alle 4 de cilinders gelijk en in orde.

Jullie nog suggestie's

Gemeten

Primaire en secundaire weerstand bobine 1 nieuwe bobine 4 nieuwe bougie's

Uitgelezen met

Actia, ingeleerd met Clip van Renault

Foutcodes

Geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen