roken en slecht starten en slechte accelleratie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
2268
Gepost: 13-12-2007 19:56
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Auto heeft na een rit van 200 km vrij plotseling geen vermogen meer en rookt bij optrekken. Wordt steeds erger en start koud ook slecht. Pas na enkele keren blijft hij doorlopen en rookt dan verschrikkelijk, maar heeft bijna geen druk bij de uitlaat uiteinde. Als we de hand ervoor houden valt hij uit. Verder valt het op dat er na stilvallen na een minuut rookgas bij het luchtfilter omhoog kringelt. Dus lijkt het alsof de tegendruk in de uitlaat zo groot is, dat de uitlaatgassen terug geblazen worden in de inlaat.

Het betreft de megane diesel 1.9 dti, 59 kW,met een spie in de krukas poelie. Uitlaat gedemonteerd tot aan turbo, geen verstopping. Laten hem dan draaien met de voorstekat losgemaakt en zelfde resultaat. Timing gecontroleerd , staat goed maar er zit dus een spie in de krukaspoelie, maar op de nokken as zit een poelie, ook met spie, maar met een vulcanisatie. deze lijkt goed en ook bij verdraaien gaat de nokkenas op het oog synchroon mee met de nokkenaspoelie.

Maar wie herkent dit probleem en hoe zit het nu met die nokkenaspoelie, die bij het vervangen van de riem ook mee vervangen moet worden. deze is in het verleden niet mee vervangen. Auto heeft nu 140.000 km gelopen.

Het lijkt dus alsof de kleptiming verkeerd staat en daardoor de uitlaatgassen direkt de inlaat in worden gedrukt.

Dit zou veroorzaakt kunnen worden doordat de vulcanisatie wat loslaat en de nokkenaspoeleie dus wel wordt meegenomen door de distributieriem, maar de nokkenas zelf er iets achteraan komt. maar hoe controleer je dat zonder de hele boel eerst te vervangen?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen