start probleem langdurig starten bij kouder weer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
3400
Gepost: 08-12-2008 14:34
Professional

Ferdy

Lid sinds: 08-12-2008
2 bijdragen

hallo

ik heb een appart geval met de megane van mijn ouders.

bij kouder weer moet je lang doorstarten voor de motor wil aanslaan,op het moment dat hij aanslaat loopt hij ook in 1 keer goed,geen gehik of iets dergelijks.op zich rijd hij verder ook prima,alleen heb ik het idee dat hij weleens pittiger is geweest.hij is 2 keer bij een verschillende garage geweest daar is het volgende gebeurt;

 bij de renault dealer: uitgelezen..de bdp sensor zou niet goed functioneren,zit op versnellings bak. en is vervangen door een nieuwe. en het advies om de kleppen te stellen,vanwege de toch redelijke klus eerst nog gelaten.

andere garage(geen dealer); uigelezen.. EGR klep zou niet goed functioneren.overigens bij vermelt dat dit het startprobleem niet veroorzaakt, en advies om een nieuw brandstof filter erop, en een terugslag klep op de aanvoer leiding van de tank te zetten,met oog op terug lopen van diesel.

dat heb ik dan zelf gedaan,heb ook de EGR klep gereinigd,die was ook zwaar vervuilt.naar mijn idee had het filter en die klep geen zin,maar toch gedaan,als je de auto op contact zet begint hij al brandstof te pompen dus zou eventuele lucht toch al drekt weggepompt zijn.ik denk persoonlijk dat de hogedruk pomp tijdens het starten niet snel genoeg raildruk kan opbouwen om hem te laten aanslaan.versleten pomp dus.als je langdurig moet starten en hij slaat uiteindelijk aan heb je nouwelijks tot geen rook ontwikkeling,wat naar mijn idee dus zegt dat hij gewoon direkt geen brandstof krijgt,anders zou hij wel erg blauw gaan roken op het moment dat hij aanslaat.

omdat de brandstof pomp toch een heel kostbaar ding is,ben ik toch eerst maar de kleppen gaan conroleren,want dat zou ook het probleem kunnen zijn,nou zijn alleen de inlaat kleppen aan de nauwe kant,de renault dealer zei dat de nokkenas eraf moet om ze te stellen,dat heb ik gedaan met in de gedacht dat er onder de bussen vulplaatjes of iets dergelijk zou zitten,niks dus,of moeten er dan andere bussen in?kun je ze uberhaubt wel stellen?ik heb hem dus nu uit elkaar liggen om de klepspeling goed te krijgen,dan kan ik dat in elk geval ook uitsluiten.

iemand nog tips? GRAAG  oh ja, de auto geeft geen storingen aan,ook uitlezen levert eingelijk niks op.  vr.gr Ferdy

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken