valt uit bij intrappen koppeling (koude motor)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Modus
Type
Modus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/10
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
3895
Gepost: 17-05-2015 18:13
Professional

nielsss89

Diagnosetechnicus
piet has
Universeel

Lid sinds: 30-07-2013
136 bijdragen
goedemiddag. wij hebben het volgende probleem bij deze renault modus 1.6 16v. als je bij koude motor weg rijdt, koppeling intrapt en de motor stationair toerental op laat pakken valt de motor uit. als je met nog wat snelheid de koppeling op laat komen slaat hij gewoon weer aan en kan je verder rijden. klant omschijft het als: aankomen bij stoplicht is de motor afgeslagen. wat mij opgevallen is wat ons misschien verder kan helpen is dat de motor bij stationair draaiend een ratelend geluid maakte en dat het toerental vervolgens inzakte. het leek op de nokkenas versteller die je met starten niet hoort. kan deze versteller er voor zorgen dat de motor uitvalt?? hopelijk kunnen jullie me verder helpen! groeten.

Gemeten

foutcode op nokkenas sensor. nokkenas/krukas sensor vervangen + distributie timing gecontroleerd. (hierna is de foutcode niet meer terug gekomen na 200km) gasklephuis gewisseld. brandstof druk gecontroleerd. koppelings schakelaar gecontroleerd. koel.temp sensor geeft goede waarde aan. lek test gedaan met smoke pro (2 rubbertjes vv onder het inl, spruitstuk)

Bijgewerkt door nielsss89 op 17-05-2015 18:13
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.