Aanjager zekering springt spontaan kapot

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/10
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1308
Gepost: 12-01-2016 10:35
Professional

n350

Lid sinds: 07-06-2014
223 bijdragen

Hallo,

Bij deze Renault springt de zekering van het zonnedak kapot en dan werkt de aanjager ook niet meer omdat het display van de climat control stopt, 3 keer al de zekering vervangen en deze springt er na een paar dagen uit. Op de aanjager blijft wel spanning, alleen het aanstuur signaal is weg gevallen.

Stroommeting gedaan met de scope en ruim 20 km gereden zonder dat de stroom oploopt. Op het moment dat het zonnedak gebruikt wordt zie je de stroom oplopen. De klant heeft nu ook weer 3 dagen gereden voordat hij uitviel en heeft er nog speciaal opgelet of ze dan iets aan het bedienen was.

Ik vermoed dat er ergens een draad door aan het schuren is en soms kortstondig kortsluiting maakt, maar voordat ik het dashboard open haal wil ik graag weten of iemand dit al meegemaakt heeft.

Klant komt donderdag weer.

Groetjes Ton

Gemeten

Stroommeting op de zekering met de scope Spanning achter op het display

Uitgelezen met

Pico scope

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen