lock up storing

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/11
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
1753
Gepost: 10-07-2014 09:25
Topmonteur

rene

After sales manager

Lid sinds: 21-11-2007
188 bijdragen

 bij deze bak is  2 weken geleden een zekering vervangen van de automaat. Dit was in Duitsland op vakantie. AUto is toen naar ons getransporteerd met da anwb. Wij konden toen geen storingen meer ontdekken

daarna 2 weken geen problemen meer gehad. nu komt de koppelomvormer niet meer geheel vrij, hij schokt flink bij inschakelen achteruit of D, en slaat dan vaak af. als hij rijd schakelt hij vrij goed alhoewel dat al heel lang wat schokkerig gaat.Bij lage versnelling in laag toerental hoor ik licht vreemde geluiden (lijkt op diff lager maar dat hoof je normaal pas bij hogere snelheid.)

storings code DF016 omvormeroverbruggins-koppeling klep sluiting naar plus of massa.

normaalgezien als deze klep alleen defect is zou de koppelomvormer toch niet meer moeten overbrugen, mijn vermoeden is dat de bak/converter defect is ook al gezien de grijze olie die er in zit.

Heeft iemand een idee of ervaring met dit fenomeen, of het zinvol is die klep eerst te gaan vervangen.

Ik vermoed dat het beste de bak gereviseerd kan worden en een nieuwe klep maar wil de kosten niet onnodig hoog maken.

 

  

 

 

Uitgelezen met

Hell Gutmann 66

Foutcodes

DF016 (794811 guttman)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.