Schakelt niet over naar LPG

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
LPG
Reacties
5
Bekeken
5973
Gepost: 03-12-2006 11:52
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Heb hier een Megane 1.6i met een Eurogas G3 instalatie van 1997, waarvan de instalatie niet overschakelt naar LPG.

Zodra de motor wordt gestart op LPG, knippert de LED, en zodra even gas gegeven wordt en weer losgelaten, schakelt hij over naar LPG en brandt de LED constant.

De LED die bij de schakelaar zit, meldt nu wel dat hij op LPG staat, maar de afsluiters krijgen geen spanning en loopt de motor gewoon door op benzine. Ik heb het idee dat hij overschakelt dmv de map sensor omdat bij gas loslaten wordt overgeschakelt. Zo nu en dan krijgen de afsluiters wel een spanning maar nu helemaal niet meer. Dacht eerst aan slechte massa en stekkerverbindingen omdat hij soms overschakelde terwijl ik bezig was met de bedrading, en heb dus diverse stekkers vernieuwd en gecontroleerd. De stekker op het regelapparaat ook open gehad en gecontroleerd maar daar kwam ook geen spanning op de draden die naar de LPG afsluiters gaan.

Verder kom ik nu niet omdat ik geen schema van deze instalatie heb en ook niet helemaal weet hoe deze instalatie werkt.

De instalatie bestaat verder uit een verdamper, een relais wat in verbinding met de map sensor staat, het regelapparaat en een zwarte kast tegen het schutbord. Wat de functie van het relais en de zwarte kast is weet ik dus niet zeker maar heb wel mijn vemoedens.

Wie kan mij hierbij verder helpen en heeft eventueel een schema van dit type instalatie en een uitleg van de werking hiervan.

Ik heb verder geen gegevens van het regelapparaat, want dat is niet meer te lezen.

Alvast bedankt voor de moeite.

Groeten Germ

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken