problemen met semi-automatische koppeling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Twingo
Type
Twingo I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
10983
Gepost: 23-06-2004 15:16
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Na een noodstop doet zich het volgende probleem voor:

Stilstaand voertuig, lopende motor, is probleemloos in alle versnellingen te schakelen, wegrijden gaat ook goed, dan echter haakt de eerste versnelling enigzins bij het opschakelen, wanneer in de tweede gereden wordt hoor ik een aantal pieptonen.

Het voertuig is dan bijna niet meer uit de versnelling te krijgen en slaat dan ook af bij een volledige stop. De koppeling komt dus niet vrij. Wanneer de motor opnieuw gestart wordt is hij weer probleemloos te schakelen. Nogmaals, het probleem heeft zich voorgedaan nadat er een noodstop met het voertuig gemaakt is. Wie o wie helpt mij uit de brand? Het wil er bij mij niet in dat de pomp stuk is want na herstarten werkt het gewoon weer.

9 piepjes geteld, dit betekend naar de dealer voor reparatie, diverse dealers geraadpleegd, deze kunnen er echter ook niets mee! Probleem even in de ijskast gezet tot ik weer tijd heb om mij er verder in te verdiepen. Mocht ik de oplossing vinden, plaats ik deze uiteraard op de site.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken