Saab 9000 slaat soms niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Saab
Merk
Saab
Model
9000
Type
9000
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
4272
Gepost: 05-01-2010 19:17
Professional

Stijn

Diagnosetechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 23-11-2007
116 bijdragen

Heb hier een Saab 9000 2.3 LPT van '95.
Cilinderkoppakking is pas vervangen, daarstraks laten warmdraaien, geen enkel probleem tot ik hem stil legde om hem erna weer te starten. Motor sloeg niet meer aan..
Rook fel naar benzine tijdens het starten dus injectie is aanwezig, ontsteking getest met een externe direct ignition cassette, vonk aanwezig..

De zekering van de brandstofpomp is ook in orde, nu met deze zekering te demonteren en de stroom naar de benzinepomp te meten sloeg de motor aan (toeval?), hierna andere zekering van 20A geplaatst, motor sloeg weer aan en bleef draaien.

Na het terug afzetten toen hij warm was startte de motor weer niet meer.

Nu net nog even gaan testen bij koude motor (buitentemp -3°C volgens boordcomputer) maar motor slaat niet aan, geeft soms een korte hik dat ie wel wil maar slaat niet aan.

Kan iemand me eventueel de pennummers van de BDP sensor zeggen dan kan ik dit signaal eens controleren met de scoop tijdens het starten.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit de schuldige is anders zou de motor niet injecteren en niet ontsteken.
Maar wat kan het probleem dan wel zijn?

Groeten, Stijn
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen